Opis usluga Miloš klinike

Nazad

Operacija katarakte

Katarakta predstavlja zamućenje sočiva u oku što smanjuje vidnu oštrinu. Najčešće se javlja u drugoj polovini života, ali može biti i urođena ili se javlja kao posledica drugih bolesti. Leči se isključivo hirurški. Tokom pregleda je važno utvrditi da li je katarakta jedino oboljenje oka koje utiče na slabljenje vida.

Celokupan tekst

Lasersko skidanje dioptrije

Korekcija egzajmer laserom ima nekoliko varijanti. Na Miloš klinici radimo LASIK i PRK. Laserska procedura traje kratko, manje od 30 sekundi, zavisno od dioptrije, ali cela intervencija traje oko 15 minuta za oba oka.

Celokupan tekst

Ugradnja multifokalnih sočiva

Pored ugradnje monofokalnih veštačkih sočiva sa rubom koji sprečava sekundarnu kataraktu, prema indikacijama ugrađujemo i asferična, multifokalna, obojena, iris claw, tvrda sočiva za skleralnu fiksaciju itd.

Celokupan tekst

Transplantacija rožnjače

Perforativna, lameralna i DSEK – sa materijalima iz očnih banaka rožnjača. Uvođenjem femtosecond lasera omogućena je njegova primena i u transplantaciji rožnjače i Crosslinking metoda za stabilizaciju progresivnih keratokonusa.

Celokupan tekst

Vitrektomija

Mrežnjača

Mrežnjača ili retina je tanki sloj nerava koji prekriva unutrašnju stranu očne jabučice. Sadrži fotoreceptore koji pretvaraju svetlosne signale u električne. Električni signali se dalje prenose putem drugih nervnih stanica očnog puta do mozga. Razlikujemo središnji deo retine, makulu, koja je odgovorna za centralnu vidnu oštrinu i njen periferni deo koji je važan za snalaženje u prostoru.

Celokupan tekst

Lečenje glaukoma

Glaukom je naziv za grupu bolesti kod kojih dolazi do oštećenja očnog nerva, a u razvijenoj formi bolesti gubitka funkcije vida zbog povećanja očnog pritiska. Bolest godinama može proticati bez simptoma. Ukoliko se na vreme otkrije, može se dobro kontrolisati i lečiti.

Celokupan tekst

Strabizam

Strabizam se rehabilituje naočarima (sferocilindričnim i prizmatičnim), okluzijama, nekada vežbama i operacijom na mišićima koji leže na očnoj jabučici. Lečenjem postižemo: optimalnu vidnu oštrinu svakog oka, saradnju oba oka tj. binokularni vid, estetski efekat i u nekim slučajevima bolji položaj glave.

Celokupan tekst