ESCRS Kongres u Barceloni

Nazad

33. Kongres Evropskog udruženja za kataraktu i refraktivnu hirurgiju održan je od 5. do 9. septembra u Barseloni. Dr Katarina Misailović, vrstan oftalmolog Miloš klinike i izuzetan stručnjak u oblasti hirurškog rešeavanja strabizma i laserskog skidanja dioptrije i ove godine učestvovala je na kongresu.

Skup kome prisustvuje više od 7000 oftalmologa iz celog sveta najbolja je prilika za osvežavanje znanja, kontakt sa kolegama i razmenu iskustava i rezultata. Brojne kurseve o dijagnostici i hirurgiji rožnjače, katarakte i refraktivnoj hirurgiji vodili su najiskusniji oftalmolozi iz ovih oblasti.

Izložbeni deo kongresa koji se odnosi na sva tehnološka dostignuća potrebna i dostupna u savremenoj oftalmologiji iz godine u godinu zauzima veličanstven prostor na ovom skupu. S vremenom je ovaj kongres dobio epitet najznačajnijeg skupa u svetu u oblasti hirurgije prednjeg segmenta oka.

Dr Misailović je imala priliku za razmenu iskustava u Femto tehnologiji laserskog skidanja dioptrije, čije procedure sprovodi u Miloš klinici novim AMO Femto laserom, u kome se sve faze operacije izvršavaju bez reza. Za svakog učesnika kongresa on znači injekciju znanja, ideja i dobrog raspoloženja za dalji rad.